Choď na obsah Choď na menu
 


Denný Prorok vám prináša najnovšie informácie z čarodejníckeho sveta expresne rýchlo a (najčastejšie) priamo z prvej ruky. Ak ste sa náhodou stali svedkom niečoho významného, alebo o niečom podobne významnom viete, napíšte nášmu šéfredaktorovi petrovi394 do redakcie Denného Proroka prostredníctvom expresnej Sovej Pošty a vaša správa sa možno objaví hneď v nasledujúcom čísle.


Rupert o nakrúcaní Polovičného princa
Poslal: Richio 3.5.2009, 12:00:45; komentáre (0)

Wizard Universe uverejnilo posledný z tretice rozhovorov (TU s Danom, TU s Emmou), dnes s Rupertom Grintom. Rozpráva, ako sa od začiatku série až doteraz jeho postava Rona vyvíjala, alebo ako prežíval zvýšenú pozornosť od dievčat a spoluprácu s Jessie Cave (Lavender).

 

Lastúrový domček mohutnie
Poslal: Richio 3.5.2009, 11:31:09; komentáre (4)

Na pláži Pembrokeshire vo Walese sa už dlhšiu dobu rozrastá jedna veľmi pekná stavba. Bude použitá do natáčania filmu Dary Smrti, áno, správne, je to Lastúrový domček. Pred pár dňami ste jeho pokrok videli naposledy, dnes vám však prinášame úplne novú fotku. Dá sa povedať, že stavba na váhe a výzore pribrala rapídne rýchlo, veď posúďte prostredníctvom našej galérie.

Zdroj: SnitchSeeker.com

Aj Emma má svoje kalendáre
Poslal: Richio 3.5.2009, 11:20:38; komentáre (8)

Áno, správne Draco, v nižšej novinke si fanúšikov informoval veľmi dobre. Dnes vám teda ponúkame aj pár pekných farebných kalendárov na motívy Emmy Watsonovej. Jednotlivo si ich prezrite tu: *1* *2* *3* *4* *5* *6*

Zdroj: EmmaWatson.net

Kalendár: Harry a Draco na mesiac máj
Poslal: Draco Malfoy 2.5.2009, 20:21:10; komentáre (20)

Tentokrát vám na začiatku mesiaca neponúkame kalendáre Emmy Watson (nebojte sa, aj tie prídu), ale niečo iné.
To niečo cítiť novotou. Prečo? Ide totiž o taký kalendár na mesiac máj, ktorý bol poskladaný z obrázkov z filmu, ktorého premiéry sa sa dočkáme už v júli, Polovičného princa...
Vyrobila ho návštevníčka stránky Harry Potter's page, Crmhpfan, ktorej týmto kochajúc sa nad jej výtvorom ďakujeme. Plod jej práce si môžete pozrieť nižšie v rôznom rozlíšení.

800x600
1024x768

HarryPotter'spage.com

HP6: Nová fotka a rozhovor s triom
Poslal: micho 2.5.2009, 12:48:28; komentáre (3)

V novom rozhovore pre LA Times rozoberajú Daniel Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint rôzne aspekty Polovičného princa vrátane filmových zápletok, metlobalu a romantiky. Noviny k článku pripájajú aj úplne novú fotku zo šiesteho filmu, na ktorej Dumbledore s Harrym vstúpili do zničeného domu profesora Slughorna. Fotku nájdete v našej pravidelne aktualizovanej galérii a krátke vyjadrenia trojice hlavných hrdinov si môžete prečítať v pokračovaní.

 

Hermiona a jej súrodenci
Poslala: Yvainne Cullen 1.5.2009, 20:44:32; komentáre (8)

Článok s týmto názvom sa vyskytol na stránkach týždenníka Plus7Dní, konkrétne na stránkach venovaných svetovému šoubiznisu, Zo sveta. Článok nájdete v pokračovaní novinky.

 

Stavba domčeka pokračuje - AKTUALIZOVANÉ
Poslal: Richio 1.5.2009, 11:18:14; komentáre (5)

O niečo menej ako dva týždne by sa malo začať nakrúcanie scén s Lastúrovým domčekom pre Dary Smrti. Z hercov by sa tam mali zúčastniť Dan, Emma a Rupert, ďalej svoju účasť potvrdila aj Evanna Lynch (Luna). Ďalší herci svoju účasť zatiaľ nepotvrdili, dúfame, že sa nakrúcania zúčastnia.

Stavba domčeka pokračuje, ďalšie tri nové fotografie nájdete v našej galérii.

Zdroj: SnitchSeeker.com


AKTUALIZÁCIA: BBC uverejnilo krátku video reportáž práve o stavbe tejto veľkej kulisy. Pozerajte toto video!

Zdroj: TLC

Na exhibícii aj rekvizity z HP6 - AKTUALIZOVANÉ
Poslal: Richio 1.5.2009, 11:05:03; komentáre (3)

Včera sa v Chicagu spustila dlho pripravovaná Harry Potter exhibícia, na ktorej konšktruktéri pracovali dokopy viac ako 2000 hodín. Prinášame vám teda ďalšie fotografie, aby ste sa aj vy mohli trošku pokochať! Na výstave môžu fanúšikovia vidieť aj rekvizity z Polovičného princa. Ide o výstražné tabuľe, aby si ľudia dávali pozor na nebezpečných smrťožrútov. Tie boli zrejme použité pri scénach v Šikmej uličke, či na ministerstve. Pozerajte TU (ak to považujete za SPOILER, neklikajte!). Ďalšie množstvo doteraz nevidených fotografií z exhibície nájdete na -tomto linku-.

Zdroj: SnitchSeeker.com


AKTUALIZÁCIA: Chceli by ste vedieť, ako bude vyzerať bezoár v Polovičnom princovi? Fotografiu jeho celého čarodejníckeho balenia nájdete tu (SPOILER)!

Zdroj: HarryPottersPage.com

Potter v 5 proti 5!
Poslal: Draco Malfoy 30.4.2009, 21:11:33; komentáre (3)

Minulú sobotu 25. apríla sa o 1835 odvysielala zábavno-tipovacia rodinná súťaž, ktorá však v sobotu býva s celebritami - Hviezdny špeciál.
V štvrtom kole, ktoré je mimochodom druhá dvojitá šanca, t.j. môžete nahrať dvojnásobný počet bodov, bola stovke Slovákov položená úloha: Uveďte názov filmu, ktorý má aspoň tri pokračovania.
No a čo asi napadlo najviac Slovákom na um? Samozrejme, Harry Potter.

Rebríček si môžete pozrieť v pokračovaní novinky...

 

Nové plagáty k Princovi
Poslal: micho 30.4.2009, 19:19:38; komentáre (8)

Na brazílskej stránke s úsmevným názvom Omelete boli zverejnené štyri úplne nové plagáty k filmu Harry Potter a Polovičný princ. Plagáty sú vyhotovené v netradičnom čiernobielom prevedení, pričom opäť zobrazujú dvojice postáv. Či sa v nasledujúcich týždňoch dočkáme aj farebnej verzie je nateraz otázne.

Plagáty si môžete prezrieť v našej galérii vo vysokej kvalite:
Harry Potter s Dracom Malfoyom
Ron Weasley s Fenrirom Greybackom
Hermiona Grangerová s profesorom Slughornom
Albus Dumbledore so Severusom Snapom

Čiernobiele plagáty s niekoľkými postavami nie sú úplnou grafickou novinkou. Podobný motív bol použitý aj pri plagátoch k Väzňovi z Azkabanu.

Zdroj: Oclumencia

Fénixov rád sa vracia do kín
Poslal: micho 30.4.2009, 16:10:13; komentáre (7)

Do slovenských kín sa opäť vracia film Harry Potter a Fénixov rád. Spoločnosť CineMax uvedie piate filmové pokračovanie Harryho dobrodružstiev počas májových a júnových víkendov postupne vo všetkých svojich kinách. Pre porovnanie, v Austrálii počas júna uvedú kiná pred júlovou premiérou Polovičného princa všetkých päť filmov o Harrym Potterovi.

Fénixov rád si môžete opäť pozrieť v kinách už od soboty. Presný čas, dátumy a ďalšie informácie nájdete v pokračovaní.

 

HP6: Favorit letnej filmovej sezóny
Poslal: micho 30.4.2009, 14:38:00; komentáre (7)

Filmoví fanúšikovia predpokladajú, že Harry Potter potvrdí pravidlo vysokých ziskov aj v nasledujúcej letnej filmovej sezóne. Podľa najnovšieho prieskumu portálu Moviefone.com až 60 % respondentov očakáva, že sa film Harry Potter a Polovičný princ stane najziskovejším filmom tohtoročnej letnej sezóny. „Pre Harryho Pottera to bude veľké leto, ľudia ho absolútne milujú, vyzerá to tak, že ostatným filmom zostane z celého zápasu len oddychový čas,“ prirovnal šéfredaktor Scott Robsons z Moviefone.com.

Šiestemu Harrymu Potterovi budú cez leto v kinách konkurovať najmä Star Trek, X-Men Origins: Wolverine, Transformers: Pomsta porazených, Terminator Salvation. Na Slovensku zvedie najväčší súboj o diváka s najnovšou Potterovkou zrejme Doba ľadová 3.

Zdroj: Reuters

Dan o scénach a spolupráci pri Princovi
Poslal: Richio 29.4.2009, 17:40:02; komentáre (7)

Pod touto novinkou ste si mohli všimnúť pridaný rozhovor s Emmou Watson. Rovnaký zdroj, Wizard Universe, prináša ďalšie nové interview, tentokrát s Danom Radcliffom. Hovorí podobne ako Emma, najviac sa aj jemu páčili metlobalové scény. Čítajte viac...

 

Emma o láske, sklamaní v HP6 a režisérovi
Poslal: Richio 29.4.2009, 12:14:22; komentáre (11)

Wizard Universe sa tak, ako každý časopis na svete, snaží zachytiť niektorého z hercov, aby odpovedal na niekoľko otázok ohľadne najočakávanejšieho kinového trháku Polovičného princa. Emma Watson odpovedala: „Najlepšie bude, keď sa Ron snaží chytať v bráne, a za jeho chrbtom Hermiona s Lavender doslova bojujú...“

 

Prehliadka Potter exhibície - AKTUALIZOVANÉ
Poslal: Richio 29.4.2009, 11:50:07; komentáre (2)

Fanúšikovia sú už vo vytržení a nedočkavo čakajú na zajtrajšie otvorenie Harry Potter exhibície v Chicagu, Museum of Science and Industry. USA Today pripravilo menšiu prehliadku rôznych zákutí tejto výstavy najfantastickejších predmetov. Pozrieť si ju môžete TU. Uvidíte v ňom doteraz ešte neobjavenú učebňu herbológie, či vstup do Zakázaného lesa! Na linkoch -1- a -2- nájdete nové fotografie!

AKTUALIZÁCIA: Do rúk sa nám dostali ďalšie štyri fotografie. Pozerajte na týchto linkoch: -1- -2- -3- -4-

V pokračovaní článku si môžete prečítať popis rôznych predmetov, kde boli použité a iné dôležité pokyny hlavne pre tých, ktorí sa chystajú múzeum navštíviť.